• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Kansalaisopisto / Bänditoiminta

Bänditoiminta

 

Bändimusiikin opetus aloitettiin kansalaisopistossa vuoden 1989 keväällä, ja siitä lähtien saivat oppinsa musiikinohjaaja Heikki Komulaisen asiantuntevassa ja innostavassa ohjauksessa. Heikin aikana saivat oppinsa jo sadat nuoret ja aikuiset. Taiteen perusopetuksen käynnistyessä valtakunnallisesti siirtyi bändikoulutus osaksi sitä ja kuului taiteen perusopetusaineisiin aina syksyyn 2006 asti.


Erilaisille bändeille ja soittoryhmille on opetettu lähes kaikkea pop- ja rock-musiikista vanhaan tanssimusiikkiin. Opetukseen on sisältynyt bändisoittoa ja siihen kuuluvia asioita kuten sähköisen tekniikan hallintaa eli vahvistimien käyttöä tms. Opiskelijat ovat saaneet henkilökohtaista soitinopetusta muun muassa sähköurkujen, sähköbasson, sähkökitaran ja rumpujen soitossa.
Bändisoiton opetusta on annettu vähintään viiden henkilön ryhmissä ja henkilökohtaista soitinopetusta kullekin erikseen. Opetuksen lisäksi on hankittu esiintymiskokemusta erilaisista bänditapahtumista, kilpailuista ja käyty jopa ulkomailla esiintymässä. Bändin niin halutessa teki Heikki Komulainen äänitteitä esityksistä cd-levylle.


Opiston monet bändit ovat rohkaistuneet osaavan ohjaajan innostaessa osallistumaan myös erilaisiin kilpailuihin ja menestyneet niissä.Tällä hetkellä bändimusiikkiryhmää opettaa musiikkipedagogi ja musiikin maisteri Ulla- Sisko Jauhiainen. Bändimusiikkiryhmä kehitysvammaisille kokoontuu nuorisotalon tiloissa Kuorevirralla. Ryhmässä tutustutaan erialisiin soittimiin, rytmin kehittämiseen ja laulamiseen.

 

 

bändi1.jpg