• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Ajankohtaista / Kylät sydämellä-sivusto kokoaa kylien ja taajamien palvelut sekä tapahtumat yhteen

Ajankohtaista

Kylät sydämellä-sivusto kokoaa kylien ja taajamien palvelut sekä tapahtumat yhteen

Kylät sydämellä-hanke on Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän yhteinen kylien kehittämishanke, jonka tavoitteena on kehittää uusia palveluntuotantomalleja ja näin saada maaseudun kylille lisää lähipalveluja ja toimintaa.

Palvelujen löytämistä ja tarjoamista helpotetaan julkaisemalla sähköinen Kylät sydämellä-palveluportaali jonka kärkenä on palveluhakemisto, josta asukkaat, lomailijat ja esimerkiksi kauempana asuvat omaiset voivat etsiä alueella tarjolla olevia palveluita.

Olennaista palveluhakemistossa on sen paikallisuus. Hakemistoon haetaan Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän taajamista ja kyliltä löytyviä palveluita. Palveluhakemistoon ei tuoda tietoja valmiista rekisteristä, vaan sisältö perustuu täysin yrittäjien itsensä ilmoittamiin tietoihin. Tällä varmistetaan tietojen ajantasaisuus ja oikeellisuus. Yrittäjät ja palveluntarjoajat rekisteröityvät sivustolle ja täyttävät tuotteidensa tai palveluidensa tiedot. Palvelu on käyttäjille ilmainen. Sivusto julkaistaan ja otetaan käyttöön helmikuun loppuun mennessä, mutta yrittäjät pääsevät lisäämään tietojaan jo aiemmin.
Ajankohdan tarkennuttua tästä tiedotetaan erikseen.

”Palveluportaalilla vastaamme alueella esille nousseeseen tarpeeseen löytää palvelut helposti yhdestä paikasta. Toivomme, että jokainen alueen yrittäjä käyttää hetken ja rekisteröityy sekä täyttää tietonsa hakemistoon,
koska palvelu on yrittäjille ilmainen ja erittäin paikallinen markkinointikanava” kertoo hanketyöntekijä Satu Peltonen. Hän korostaa, että sivuston suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota sen helppokäyttöisyyteen ja toiminnallisuuteen.

Palveluhakuun voivat tietonsa ilmoittaa niin yrittäjät, yhdistykset kuin muutkin palveluntarjoajat. Olipa palvelu tarjolla säännöllisesti tietyssä osoitteessa tai jos huomaa esimerkiksi, että kanat ovat munineet yli omien tarpeiden tai juuri uunista otettuja ruisleipiä riittää myytäväksi asti, voi näistä jättää ilmoituksen sivustolle. Palveluun ilmoittautuneet yritykset, yhdistykset ja muut palvelunmyyjät vastaavat itse tuotteidensa ja palveluidensa veroista ja muista maksuista.

Palveluhakemiston lisäksi sivustolta löytyy mahdollisuus ilmoittaa ja selata alueen tapahtumia, välinepörssi, josta löytyy yhdistysten lainattavia tai vuokrattavia välineitä, kuten katoksia ja äänentoistolaitteita, ostetaan/myydään/vaihdetaan-ilmoituksia, Kylät sydämellä-hankkeen ja kylien asioita käsittelevä blogi sekä sosiaalisen median päivityksiä ja ns. huutolaatikko keskusteluun.

Kyseessä on siis alueen, niin kylien kuin taajamienkin, oma sivusto, jolla pyritään tuomaan esille alueella tarjolla olevia palveluita ja tuotteita sekä parantamaan tiedottamista ja tietoisuutta alueen elämästä ja tapahtumista.

Kaksivuotinen Kylät sydämellä- hanke käynnistyi joulukuussa 2016. Hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014–2020 ja on saanut Leader-rahoituksen Ylä-Savon Veturi ry:n kautta.   
Julkaistu 22.1.2018
 
Takaisin edelliselle sivulle >>