• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Tietoa Kiuruvedestä / Lähi -ja luomuruoka

Lähi -ja luomuruoka

LÄHI- JA LUOMURUOKA ON KIURUVEDEN KAUPUNGIN STRATEGISENA VALINTANA

Kiuruveden kaupungin taival lähi- ja luomuruuan käyttäjänä ja puolestapuhujana alkaa jo 1990-luvulta, mutta vahvemmin lähi- ja luomuruokaan on ruvettu panostamaan vuonna 2000, jolloin Kiuruveden koko kouluruokailuhenkilöstö on käynyt Suonenjoen luomukeittiökeskuksen järjestämän luomukeittiökurssin. Tästä koulutuksesta on varsinaisesti alkanut Kiuruveden lähi- ja luomuruuan kehittäminen. kiulehma.jpg 
Varsinaisen päätöksen lähi- ja luomuruuan käytöstä Kiuruveden kaupungin kouluissa on tehnyt opetuslautakunta, mutta myöhemmin kaupunginvaltuusto on edistänyt ja tukenut lähiruuan käyttöä ottamalla lähi- ja luomuruuan yhden kaupunkistrategian painopistealueeksi. Näin Kiuruveden kaupunki on ollut edelläkävijänä toteuttamassa Jorma Ollilan maabrändityöryhmän ehdotusta, jonka mukaan Suomessa tulisi lisätä luomutuotantoa radikaalisti.

kiuru03.jpg  Kaupunkistrategian mukaisesti lähi- ja luomuruuan osuutta on viime aikoina lisätty  myös kaupungin koko ruokapalveluissa eli myös päiväkotilapsille, koti- tai laitoshoidossa oleville vanhuksille sekä terveyskeskuksen asiakkaille tarjotaan yhä enenevässä määrin lähi- ja luomuruokaa. Lähituotteiden osuuden lisääminen tälläkin palvelusektorilla tapahtuu pikku hiljaa niin, että myös tuottajat pystyvät tuottamaan meille sekä määrällisesti että jalostusasteeltaan sen, mitä kaupungin ruokapalvelutuotanto tarvitsee.

Lisätietoja lähi- ja luomuruoka-asioista: Lisätietoja kaupungin lähi- ja luomuruokakäytännöistä

Ruokapalvelut: Ruokapalvelupäällikkö Helena Laitinen (sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi) Elinkeinopalvelut: Yhteyspäällikkö Jukka Jaakkola (sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi)

Muita linkkejä: Lähiruuan käyttö julkisen sektorin ammattikeittiöissä –julkaisu 1/2010 on luettavissa pdf-muodossa osoitteessa www.sisa-savo.fi > Julkaisut > Elintarvikealan julkaisu

Vuoden 2011 julkaisujaKiuruveden lähiruokaresepti: yhteistyössä yrittäjien kanssa –julkaisu 

JärviFisu

Kiurun kellari 

Kiurun Leipomo

Sinikasvis