• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Tietoa Kiuruvedestä / Kuva-arkisto ja kuvapankki

Kuva-arkisto ja kuvapankki

Huutoperän koulun työmaa.jpg     Kiuruvesi .jpg       

Huutoperän koulun rakennustyömaa 1950-luvulla                               Kiuruvesi 1973                          
(Kiuruveden kotiseutuyhdistys ry)

Kiuruveden kaupunki kokoaa historiallista kuva-aineistoa ja toteuttaa sähköisen kuvapankin

Kiuruvedellä on käynnistetty v. 2012 kaupungin kuvapankki- ja kuva-arkistohanke, jonka tavoitteena on koota kaupungin keskusarkistoon historiallisesti kattava kuva-arkisto ja perustaa nykyvaatimukset täyttävä sähköinen kuvapankki, josta voidaan helposti hakea kuvia eri käyttötarkoituksiin kuten markkinointiin, esitteisiin ja nettijulkaisuihin sekä laajan kuva-aineiston turvaaminen jälkipolville historiankirjoituksen näkökulmasta. Kuvien käyttöön ja arkistointiin liittyvät velvoitteet on tärkeää tiedostaa.

Kuvia otetaan vastaan:

Kiuruveden kaupunki ottaa mielellään vastaan kaupungin historian kannalta merkityksellisiä kuntalaisten, yritysten ja yhdistysten kuvia lähinnä 1960-luvulta tähän päivään. Erityisesti toivotaan, että kaupungin päätöksenteossa mukana olleet henkilöt ja entiset työntekijät voisivat olla mukana kuva-arkiston kokoamisessa.

Tuotavaksi ja arvioitavaksi käyvät kaikki kuvat negatiiveista, dioista ja valokuvista aina digikuviin saakka. Kaupungin historian kannalta kiinnostavista ja kaupungin käyttöön luovutettavista kuvista kootaan kuvaa koskevat tiedot ja luovutuksesta tehdään aina kirjalliset sopimukset ao. henkilön kanssa. Alkuperäiset aineistot palautetaan aina omistajalle, ellei muuta sovita.

Kuvien vastaanotto tapahtuu kulttuuritalolla, p. 040 4848929.

Lisätietoja hankkeesta antaa:

Heidi Huhtilainen, heidi.huhtilainen(at)kiuruvesi.fi tai puh. 040 484 8929
Kaavoittaja Mirja Nuutinen, mirja.nuutinen(at)kiuruvesi.fi tai puh. 040 714 4908ar


Lomakkeet: