• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Tietoa Kiuruvedestä / Kaupungintalo

Kaupungintalo


Kaupungintalo sijaitsee kaupunkitaajaman keskeisellä paikalla harjuselänteellä Harjukadun, Virastokadun ja Apteekintien kulmauksessa.

Kaupungintalo valmistui vuonna 1984. Rakennus edusti ajankohtanaan uutta "Oulun koulun" arkkitehtuuria, joka pyrki ilmentämään paikan henkeä ja perinnettä modernistisella muototulkinnalla.

Rakennus koostuu kahdesta rakennusmassasta, joita yhdistää ylikulkusilta. Julkisivumateriaalina on punatiili, jota on elävöitetty rappauspinnoilla, laatoituksilla ja puusäleiköillä. Sisätila-arkkitehtuurin keskeinen osa on 2-kerroksinen aulatila, julkinen yleisötila, johon liittyvät kokous- ja kahviotilat. Myös sisätiloissa toistuvat punatiili- ja rappauspinnat sekä puusäleiköt katoissa. Aula- ja käytävätilojen lattioissa vaihtelevat laatoituskuviot. Kaupungintalon tunnelma on lämminhenkinen ja viihtyisä vierailijoille ja talossa työskenteleville.

Etupihalla on kivetty aukio, jota rajaavat tiilimuurit ja tiiliportti. Kaupungintalon edustalla on kaksi ikivanhaa mäntyä.

Laajuustiedot:

Tilavuus 19 300 m²
Bruttoala 5 834 m²
Kerrosala 5 221 m²
Huoneistoala 5 197 m²

Suunnittelijat:

Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto NVV (Kari Niskasaari, Reijo Niskasaari, Kaarlo Viljanen, Ilpo Väisänen, Jorma Öhman), Oulu
Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Antti Viitakoski, Oulu
LVI-suunnittelu: Kuopion LVI-tekniikka, Kuopio
Sähkösuunnittelu: Sähköinsinööritoimisto Aarne Kärkkäinen, Iisalmi
Sisustussuunnittelu: Arkkitehtitoimisto NVV

Kaupungin toimintojen lisäksi rakennuksessa on vuokralaisena Kela sekä Ylä-Savon SOTE:n toimipisteitä ja yksityisiä lääkäriasemia.