• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Ympäristö

Ympäristö


 
Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän ympäristöpalveluja hoitaa
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä.  Ympäristönsuojeluviranomaisena toimii Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ympäristölautakunta.

Kiuruveden toimipiste sijaitsee kaupungintalolla, osoitteessa Harjukatu 2.


Ympäristövalvonta


Kiuruveden kaupungin ympäristönsuojelun valvonta on annettu Ylä-Savon Sote terveydenhuollon kuntayhtymässä toimivan ympäristölautakunnan tehtäväksi. Lautakunta toimii Kiuruveden ja Iisalmen kaupunkien sekä Vieremän ja Sonkajärven kuntien alueella.


Terveysvalvonta


Kiuruveden kaupungin terveydensuojeluviranomaistoiminta on annettu Ylä-Savon SOTE kuntayhtymässä toimivan ympäristölautakunnan tehtäväksi. Ympäristölautakunta vastaa jäsenkuntiensa puolesta siitä, mitä kunnan velvollisuudeksi on säädetty ympäristöterveydenhuollosta, ympäristönsuojelusta sekä eläinlääkinnästä. Ympäristölautakunta toimii jäsenkuntien ympäristönsuojelu-, terveydensuojelu-, kemikaali-, ja leirintäalueviranomaisena sekä elintarvikelain, hygienialain, tuoteturvallisuuslain ja tupakkalain valvontaviranomaisena.


Lupa-asiat


Eri lupaviranomaiset tekevät päätöksiä ja myöntävät lupia ympäristönsuojelulain, maankäyttö- ja rakennuslain sekä luonnonsuojelulain nojalla. Myös vesitaloushankkeet, eräiden kemikaalien markkinoille luovuttaminen sekä jätteiden kuljetus ja siirto ovat usein luvanvaraisia. Joistakin toimenpiteistä riittää pelkkä ilmoitus viranomaisille. Maasto- ja vesiliikenteelle voidaan määrätä kieltoja ja rajoituksia, koska moottorikäyttöiset ajoneuvot saattavat aiheuttaa häiritsevää melua ja haitata herkkää luontoa.
LISÄTIETOJA:
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän kotisivutKATSO MYÖS:
Jätevesien käsittely
Kulttuuriympäristö
Luonto
Maa-aineksen ottaminen
Vesistöjen kunnostus ja hoito
Ympäristönsuojelumääräykset