• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Varhaiskasvatus / Eskarilaisten kerhotoiminta

Eskarilaisten kerhotoiminta

 

Esiopetusta täydentävä kerhotoiminta on suunnitelmallista toimintaa, joka rinnastetaan varhaiskasvatuslain mukaiseen leikkitoimintaan. Esioppilaiden kerhotoiminnan keskeisenä tavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, kasvun ja oppimisen tukeminen sekä pohjan luominen koululaiseksi kasvamiselle.

Toiminnassa korostetaan kodin ja koulun kasvatustyön tukemista sekä sellaisen kasvuympäristön luomista, mikä tukee lapsen suotuisaa kehitystä. Esiopetuksen kerhotoiminnassa lapsella on mahdollisuus tutustua kouluun oppimisympäristönä.

 

Esioppilaiden kerhotoiminnan pääperiaatteet

Varhaiskasvatuksen esioppilaiden kerhotoiminta on suunnitelmallista, tavoitteellista ja kehittävää toimintaa, jota tarjotaan 6 -vuotiaille lapsille.Toiminnassa korostuu lapsen mahdollisuus ulkoiluun ja leikkiin vertaisryhmässä.

Kerhotoiminnan tarkoituksena on edistää kognitiivisia ja sosiaalisia taitoja. Toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon lapselle esiopetuksessa tehdyt henkilökohtaiset suunnitelmat. Kerhotoiminta sijoittuu esiopetusajan molemmin puolin aikavälille 6.30 – 17.00. Toiminnan piirissä oleville lapsille tarjoillaan aamu- ja/tai välipala riippuen hoidon tarpeesta.

 

Resurssit

Kerhotoimintaa järjestetään samoissa tiloissa esiopetuksen kanssa. Kerhon ohjauksesta ja suunnittelusta vastaavat 1.8.2018 alkaen esiopetuksen henkilökunta.

 

Palvelun saanti, vakuutukset ja maksut

Esiopetuksen kerhotoiminta on tarkoitettu niille perheille, joiden vanhemmilla on työ tai opiskelupaikka.   Perhe, joka käyttää kerhotoiminnan ei samanaikaisesti ole oikeutettu kunnalliseen päiväkotipaikkaan  tai yksityisenhoidontuen käyttöön.  Kerhotoimintaa järjestetään vain esiopetuspäivinä. Huoltajilla on mahdollisuus halutessaan hakea lapselleen varhaiskasvatuspaikkaa päiväkodista koulujen loma-ajoiksi, jos hoitoa tarvitaan työn tai opiskelun vuoksi.  Kerhotoiminnassa oleville esioppilaille ei järjestetä koulukuljetuksia. Kunnan vakuutukset ovat voimassa toiminta aikana.

 

Kerhoihin haetaan lukuvuosittain erillisellä kerhohakemus -kaavakkeella. Kerhotoimintaan valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä vapaiden paikkojen mukainen määrä lapsia. Lapset, jotka eivät mahdu kerhoon, voivat jäädä jonottamaan vapautuvia paikkoja. Kerhopaikan myöntää varhaiskasvatuksen johtaja. Vanhemmat saavat kirjallisen päätöksen kerhopaikasta.

Kerhotoiminnan maksu peritään kuukausittain. Kerhomaksu on Kiuruveden opetuslautakunnan hyväksymä maksu. Kerhomaksu sisältää materiaalikulut ja toiminnan.  Kerhomaksujen takaisinperinnästä säädetään kuten päivähoitomaksuista.

 

 

ESIOPPILAIDEN KERHOMAKSUT 1.8.2016 ALKAEN

 

kertoja    3h tai alle      3-4h         4-5 h            aamulla ja iltapäivällä 3-5 h

5krt/vk     60€               80€          100€            120€

4krt/vk     55€               65€            85€            100€     13-17pv/kk

3krt/vk     45€               55€            75€              85€      11-12pv/kk

2krt/vk     35€               45€            55€              65€        6-10pv/kk

1krt/vk     25€               35€            45€              55€        4- 5pv/kk

satunnainen kerhopäivä 10€

Maksu peritään jokaiselta kuukaudelta, jolloin esikoululainen osallistuu toimintaan. Maksusta peritään puolet, jos esikoululainen ei sairautensa vuoksi voi osallistua toimintaan yli 10 pv kyseisen kuukauden aikana. Jos poissaolo toiminnasta jatkuu koko kuukauden, maksua ei peritä. Jos esikoululainen on jostain muusta syystä kuin sairautensa vuoksi pois toiminnasta koko kalenterikuukauden, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta

                     

 

 Lisätietoja: Eeva Peltola, varhaiskasvatuksen johtaja, 040-5338547