• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Varhaiskasvatus / Esiopetus

Esiopetus

ESIOPETUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN JA ESIOPETUSTA TÄYDENTÄVÄÄN VARHAISKASVATUKSEEN HAKEMINEN

 

Esiopetukseen ilmoittaudutaan erillisellä lomakkeella, joka postitetaan esioppilaiden kotiin keväisin. Esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen haetaan yleisen haun yhteydessä, joka on tänä vuonna 26.3- 6.4.2018. Haku tehdään ensisijaisesti sähköisesti.  

 

Esiopetus

Esiopetusta järjestetään noin 190 päivää vuodessa, keskimäärin 4 tuntia päivässä. Esiopetuksessa noudatetaan koulujen toiminta- ja loma-aikoja. Esiopetusta tarjotaan pääsääntöisesti kello 8.15- 12.20 välisenä aikana erillisissä esiopetusryhmissä Kuorevirralla. Satumetsän päiväkodissa on oma esiopetusryhmä vuorohoitoa tarvitseville lapsille. Haja-alueella esiopetus tapahtuu koulujen yhdysluokissa. Esiopetukseen sisältyy lounas.

Esiopetuksessa on käytössä 1.8.2016 uusi valtakunnallinen ja seutukunnallinen esiopetuksen opetussuunnitelma sekä yksikkökohtainen lukuvuosisuunnitelma.

Lain mukaisesti oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Kunta on lisäksi velvollinen järjestämään oppivelvollisuuden alkamisvuonna esiopetusta pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville lapsille ja niille, jotka aloittavat oppivelvollisuutensa vuotta säädettyä myöhemmin.

Esiopetuksen lisäksi lapsella on varhaiskasvatuslain mukaan oikeus varhaiskasvatuspaikkaan siihen saakka, kunnes hän siirtyy oppivelvollisena perusopetukseen. Esiopetuksen lisäksi varattava varhaiskasvatus on maksullista. Koulujen loma-aikojen mahdollisista varhaiskasvatusjärjestelyistä tulee neuvotella päiväkodin johtajan kanssa.