• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Puistot ja virkistys / Veneily / Venepaikkojen vuokraus ja järjestysmääräykset

Venepaikkojen vuokraus ja järjestysmääräykset

Kiuruveden kaupungin omistamat laituri- ja soutuvenepaikat vuokrataan vuosittain seuraavilla ehdoilla:

1.       Venepaikkoja vuokrataan kaupungin teknisestä palvelukeskuksesta, laituripaikan vuokra on (sis.alv:n)

-         2,5m leveät 40€/kausi

-         3,0m leveät 50€/kausi

-         3,5m leveät 75 /kausi

-         taajaman rantapaikat 10€/kausi

2.       Venepaikkojen vuokrasopimus jatkuu automaattisesti seuraavana vuonna, ellei vuokrasopimusta irtisanota 31.3 mennessä. Vapaiden venepaikkojen vuokraus aloitetaan toukokuun alussa.

3.       Venepaikan vuokraoikeutta ei saa ilman teknisen palvelukeskuksen suostumusta siirtää toiselle henkilölle.

4.       Venevalkama-alueella on noudatettava siisteyttä ja hyvää järjestystä.

5.       Vuokranantajalla on oikeus vaihtaa vuokrattua paikkaa kesken vuokrakauden huolto- ja rakennustöiden vuoksi.

6.       Soutuvenepaikoilla saa pitää ainoastaan sellaisia veneitä, jotka voidaan vetää rannalle.

7.       Kaupunki ei vastaa veneiden vartioinnista eikä valkama-alueella mahdollisesti sattuvista vahingoista. Venevalkamassa olevista puutteista ja vahingoista on ilmoitettava tekniseen palvelukeskukseen.

8.       Venettä venepaikkaan kiinnittäessä ja sitä irrotettaessa sekä venepaikalla ollessa on noudatettava tarpeellista varovaisuutta, ja veneen sivuilla on käytettävä riittävästi suojaimia. Vene on kiinnitettävä venepaikkaan huolellisesti ja pitävästi.

9.       Veneitä on pidettävä taajaan rakennetulla alueella rannalla säilytykseen varatuilla paikoilla. Vuokranantajalla on oikeus siirtää vene omistajan vastuulla ja kustannuksella luvattomalta alueelta tai luvattomalta venepaikalta. Luvattomasta venepaikan käytöstä peritään kaksinkertainen maksu.

10.    Laiturilaitteita tms. saa venepaikoille rakentaa vain kaupungin toimesta. Vuokranantajalla on oikeus antaa määräyksiä veneen säilyttämisestä, kiinnittämisestä, talvisäilyttämisestä yms.

11.    Vene on siirrettävä talvisäilytykseen ennen venepaikan jäätymistä. Soutuvenepaikkaan kuuluu veneen säilyttäminen venepaikan takana siihen varatulla alueella.

12.    Talvisäilytyspaikka on vuokraajan toimesta puhdistettava 1.6 mennessä ja venepukit toimitettava pois tai siirrettävä niitä varten varatulle alueelle.

13.    Venepaikan mukaan numeroidun portin avaimen saa teknisestä palvelukeskuksesta.

14.    Venelaitureiden portti on pidettävä lukittuna. Venepaikan käyttäjän tulee varmistaa, ettei portti jää hänen jäljiltään auki. Veneiden omistajien lisäksi avaimia on ainoastaan poliisilla, pelastuskeskuksella sekä keskusvarastolla sekä teknisessä palvelukeskuksessa.

15.    Venepaikan hintaan kuuluu 1kpl ura-avaimia. Ylimääräisestä samoin hävitetystä avaimesta peritään 20€/kpl (sis.alv:n). Mikäli vuokraaja luopuu venepaikastaan, on avain välittömästi palautettava tekniseen palvelukeskukseen, sillä muussa tapauksessa uuden avaimen hinta peritään luopujalta. Lisätilaukset avaimista hoidetaan teknisen palvelukeskuksen kautta.

Kiuruvedellä 29.5.2012

KIURUVEDEN KAUPUNKI

Tekninen palvelukeskus

Ymp.ins. Ari Ruotsalainen puh. 0400 371 128