• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Kulttuuritoimi / Kulttuuritoimijoita

Kulttuuritoimijoita

Musiikki:

Vireästä kuorotoiminnasta ovat esimerkkeinä Kiuruveden Naislaulajat ja Mieskuoro Kiurun laulu sekä seurakunnan kirkkokuoro sekä nuorisokuoro Cantus firmus. Muuta musiikkitoimintaa löytyy monista kansalaisopiston piireistä esim. bänditoiminta, viihdeorkesteri Kilimu , Kiuruveden Harmonikansoittajat ja monet muut ryhmät. Ylä-Savon musiikkiopistossa on 27 opiskelijapaikkaa. Kiuruveden Musiikinystävät edistävät paikallista toimintaa järjestämällä konsertteja ja musiikkimatkoja.

Kuvataide:

Kansalaisopistossa on useita kuvataiteen piirejä.

Lisäksi paikkakunnalla toimii  Taidehuoltamo Lenn-Art, vuonna 2010 perustettu taide- ja kultuurialan yritys, joka tarjoaa mm. taide- ja käsityöpajoja, musiikkiesiintymisiä sekä taidekäsityötuotteita. Lisätietoja.

Harrastajateatteri:

Kiuruvedellä toimivat aktiivisesti Kiuruveden Maalaiskaupunginteatteri sekä teatteriryhmä Hulluviima. Lisäksi teatteritoimintaa on  kansalaisopistossa.

Kirjallisuus:

Kaupungin kirjasto palvelee monipuolisesti.  Kansalaisopiston kirjoittajapiiri on aktiivinen ja tuottaa vuosittain ilmestyvän Tarinavakan.

Kotiseututyö:

Kiuruveden kotiseutuyhdistys järjestää vuosittain mm. kotiseutujuhlan ja kotiseuturetken.

Käsityö:

Kansalaisopistossa on lukuisia käsityöpiirejä. Taito Yläsavon Kiuruveden käsityökeskus tarjoaa myös monipuolista ohjausta alan harrastajille.

Tanssi ja liikunta:

Tarjolla on kansalaisopiston tanssipiirejä ja Kiuruveden Voimistelijoitten liikunnalliset , tanssilliset ja esiintyvät ryhmät.
Tanssiseura Ylä-Savon Vuskarit tarjoaa myös monipuolista ohjelmaa tanssiharrastajille.