• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta

Osoitteet

 

Taajaman osoitteet


Uusien katujen nimet määritetään asemakaavassa. Katujen nimet ja numerointi näkyvät osoitekartassa.

Rakennuksen ja porrashuoneen tunnusta ilmaiseva numero tai kirjain tulee asettaa rakennuksen seinään kadulta, muulta liikenneväylältä ja tontin sisäiseltä liikennealueelta näkyvään paikkaan. Kulmatalon osoitenumero on kiinnitettävä kummankin kadun tai liikenneväylän puolelle. Osoitemerkintä opastaa hälytys- ja huoltoajoa ja muuta liikennöimistä kiinteistöille.


Haja-asutusalueen osoitteet 

Haja-asutusalueen osoitejärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 1994 ja sitä uusittiin v. 2008. Osoitejärjestelmässä osoitteet on annettu vakituisten asuntojen lisäksi lomakiinteistöille ja saarille. 

Teiden ja saarten nimet näkyvät osoitekartassa. Uusia teiden nimiä määritettäessä on otettu huomioon asukkaiden toiveet ja alueen vakiintunut nimistö.

Osoitenumerointi perustuu rakennuspaikan etäisyyteen tien alkupisteestä. Osoitenumero muodostuu jättämällä metrimäärästä viimeinen numero pois. Parittomat numerot ovat tien oikealla puolella ja parilliset tien vasemmalla puolella. Saarissa osoitenumerointi  määräytyy rantaviivan pituuden mukaan mitattuna saaren pohjoispäästä myötäpäivään.

Rakennuksen seinään on asennettava numerokyltti. Kyltti on valkeapohjainen taulu, jonka korkeus on 20 cm ja numeroiden korkeus on 10 cm. Numerokyltti sijoitetaan kiinteistön seinään, mistä sen tulee näkyä sille tielle, jonka mukaan osoite muodostuu. Jos rakennus on yli 50 m:n päässä tiestä, kyltti sijoitetaan liittymään, josta kiinteistölle kuljetaan. Jos kyltti asetetaan tien varteen, se tulee asettaa erilliseen liikennemerkkipylvääseen varustettuna kiinnikkein ja pylväshatuin. Kyltin alapinnan korkeus on vähintään 2 m tien yläpuolella. Tarpeen vaatiessa tulee käyttää kaksipuoleista numerokylttiä. Osoitemerkintä opastaa hälytys- ja huoltoajoa ja muuta liikennöimistä kiinteistöille.

Kiinteistön omistaja hankkii osoitenumerokyltin omalla kustannuksellaan.

Osoitteen määrittäminen

Tiedustelut: maanmittausinsinööri Ville Kamaja p. 0400 741492,  ville.kamaja(at)kiuruvesi.fi

Koordinaatit

Asunnon tai kesämökin sijainti ja koordinaatit on hyvä selvittää etukäteen Hätäkeskuslaitoksen koordinaattipalvelusta.

 

Liitetiedostot