• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Jätehuolto / Hyöty- ja vaaralliset jätteet

Hyöty- ja vaaralliset jätteet

 

Hyötyjätteet

Hyötyjätteillä käsitetään niitä jätteitä, joita voidaan hyödyntää kierrätyksen keinoin. Näitä jätteitä ovat mm paperi, kartonki, metallit ja lasi. RINKI OY ja Ylä-Savon Jätehuolto Oy ylläpitävät hyötyjätteiden keräykseen tarkoitettuja ekopisteitä Kiuruveden kaupungin taajama- ja hajasutusalueilla.

Ekopisteet

Vaaralliset jätteet

Vaaralliset jätteet ovat myrkyllisyytensä tai muun laatunsa vuoksi vaikeasti vaarattomaksi tehtäviä tai käsiteltäviä taikka muutoin ympäristölle haitallisia jätteitä. Yksityiset henkilöt voivat tuoda vaaralliset jätteet maksutta Kiuruveden jäteasemalle (Kirkkoharjuntie 36, avoinna maanantaina klo 7.30 - 12.30 ja torstaina klo 12.00 - 17.00.) Yritysten vaaralliset jätteet on toimitettava suoraan vaarallisten jätteiden käsittelyluvan saaneeseen laitokseen.


Sähkö- ja elektroniikkaromu

Sähkö- ja elektroniikkaromut vastaanotetaan kotitalouksilta veloituksetta Kiuruveden jäteasemalla (Kirkkoharjuntie 36, avoinna maanantaina klo 7.30 - 12.30 ja torstaina klo 12.00 - 17.00.). Jäteasemalle voi palauttaa sähkö- ja elektroniikkalaitteita aina jääkaapista pesukoneeseen ja televisiosta kahvinkeittimiin. Ylimääräiset osat kuten pölynimurin pussit tulee poistaa.

 

Lisätietoja

Neuvoja Mika Jauhiainen Ylä-Savon Jätehuolto Oy 
040 527 3014 tai mika.jauhiainen(at)ylasavonjatehuolto.fi


Nea Turkki-Koski, vihertyönjohtaja
0400 586 494 tai nea.turkki-koski(at)kiuruvesi.fi

Ari Ruotsalainen ympäristöinsinööri
0400 371 128 tai ari.ruotsalainen(at)kiuruvesi.fi