• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Jätehuolto / Hyöty- ja vaaralliset jätteet

Hyöty- ja vaaralliset jätteet

 

Hyötyjätteet

Hyötyjätteillä käsitetään niitä jätteitä, joita voidaan hyödyntää kierrätyksen keinoin. Näitä jätteitä ovat mm paperi, pahvi,  metallit ja  lasi. Jätehuolto Oy ylläpitää Kiuruveden kaupungin alueella hyötyjätepisteitä. Keskustassa linja-autoasemalla ja ABC-liikenneasemalla, sekä haja-alueilla sivukylän kouluilla.


Vaaralliset jätteet

Vaaralliset jätteet ovat myrkyllisyytensä tai muun laatunsa vuoksi vaikeastai vaarattomaksi tehtäviä tai käsiteltäviä taikka muutoin ympäristölle haitallisia jätteitä. Yksityiset henkilöt voivat tuoda vaaralliset jätteet maksutta vastaanottopaikkoihin. Yritysten vaaralliset jätteet on toimitettava suoraan vaarallisten jätteiden käsittelyluvan saaneeseen laitokseen.


Sähkö- ja elektroniikkaromu

Elokuusta 2005 lähtien kaikki sähkö- ja elektroniikkalaitteet tulee toimittaa tuottajayhteisöjen osoittamiin keräyspisteisiin. Vastuu kodintekniikan kierrätyksestä siirtyy tällöin kunnilta laitteiden tuottajila, eli maahantuojille ja valmistajille. Sähköromut otetaan vastaan veloituksetta. Keräyspisteisiin voi palauttaa sähkö- ja elektroniikka laitteita aina jääkaapista pesukoneeseen ja televisiosta kahvinkeittimiin. Ylimääräiset osat kuten pölynimurin pussit tulee poistaa. Turvallisuusyistä vain kokonaiset laitteet otetaan vastaan.

Kiuruveden kaupunki on järjestänyt yhteistyössä Ylä- Savon Jätehuolto Oy:n kanssa ongelmajäte sekä sähkö- ja elektroniikka romun vastaanottopisteen, joka sijaitsee Kirkkoharjuntie 36:ssa. Vastaanottopiste on auki maanantaina klo 7.30 - 12.30 ja torstaina klo 12.00 - 17.00. 

 

Lisätietoja

Jäteneuvoja Mika Jauhiainen Ylä-Savon Jätehuolto Oy gsm: 040-527 3014 mika.jauhiainen(at)ylasavonjatehuolto.fi

Nea Turkki-Koski, vihertyönjohtaja
Puh: 0400 - 586 494

Ari Ruotsalainen ympäristöinsinööri
Puh: 0400 - 371 128

sähköposti:

etunimi.sukunimi@kiuruvesi.fi