• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta

ElintarvikehankkeetPOHJOIS-SAVON YRTTIVILJELY - HerbaCentria II -hanke, 1.9.2011 - 31.12.2013

Hankkeen kuvaus: Turvataksemme lähiruoan saamisen mm. ammattikeittiöille, ravintoloille, matkailualan yrittäjille, leipomoille ja maatilamyymälöille Pohjois-Savon alueella ja myös eri puolella pääkaupunkiseutua, hanke kouluttaa yrittäjiä erikoiskasvien viljelyyn, luonnonyrttien siirtämiseen peltoviljelyyn, kouluttaa villivihannesten kerääjiä ja poimijoita sekä yrttialan yrittäjyyden kehittämiseen. Keruutuotekoulutusten toteuttaminen ja uusien kerääjien aktivoiminen ja sitouttaminen kerääjäverkostoon.

Hanke tekee Itä-Suomen yliopiston kanssa pienimuotoista tutkimusyhteistyötä mm. kasveista, joista voisi eristää ja tutkia eri ainesosia terveysvaikutteisiin elintarvikkeisiin ja nautaeläinten ja koirien hoitoon ja hyvinvointiin. Koulutusta on myös käsityöläisyrittäjille raaka-aineita kerääville poimijoille mm. kaislan, pajun ja muun luonnonmateriaalin keruusta ja käsittelystä. Hankkeen hyödynsaajina ovat lisäksi kukkakaupat sekä hoito- ja hyvinvointialan yrittäjät.

Koulutussuunnittelija/kouluttajana toimii Toini Kumpulainen. Toimipaikkana on Yrityspuisto Leivonen, Maitokuja 4.  puh. 040 7154 341. Email: toini.kumpulainen(at)kiuruvesi.fi.

Koulutuksista ilmoitetaan lehti-ilmoitusten lisäksi www.laari.info -sivuilla

FUTURE FOOD -hanke, 1.3.2011- 31.12 2013.

Future Food on Savonia-ammattikorkeakoulun, Sisä-Savon seutuyhtymän (SSSY) ja Savon ammatti- ja aikuisopiston yhteinen elintarvikealan kehittämishanke. 

SSSY:n vastuualueena ovat yrityksiin kohdistuvat kehittämistoimet painopisteenä laatu, tuotekehitys ja markkinointiosaamisen kehittäminen.

Hankkeessa työskentelee osa-aikaisesti 4 henkilöä:
Vuokko Niemitalo       (60 % työajasta)
Urpo Hirvonen           (80 %)
Ulla Anttila                 (80 %)
Henri Huttunen          (60 %).

Henri Huttunen, restonomi, vastuualueet: Ylä-Savon vastuuhenkilö, tuotekehitys, ruokapalvelut
puh: 040 8334 745, 0207 464 625, email: henri.huttunen(at)kiuruvesi.fi.
Yrityspuisto Leivonen, Maitokuja 4, 74700 Kiuruvesi