• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Palvelut / Elinkeinopalvelut / Elintarvike

Elintarvike

 

Suomalainen elintarviketoimiala elää muutoksen aikaa. Yhä valveutuneemmat kuluttajat, kiristyvä kilpailu kaupan alalla sekä EU ovat asettaneet koko elintarvikeketjun haasteiden eteen. Osa kuluttajista haluaa ostaa halvimman mahdollisen tuotteen.  Osa taas haluaa ruualtaan enemmän. Ruuan alkuperä, tuoreus, laatu, saatavuus, terveellisyys jne. ovat niitä ominaisuuksia, joita ruualta nykyisin etsitään. Lähi- tai luomuruoka on yhä merkittävämpi tekijä suomalaisessa ruokapöydässä. 

Ruoka on maailman suurin bisnes - aina on tilaa uusille tuotteille ja yrittäjille!





Hyvinvointia elintarvikkeista -hanke

Hyvinvointia elintarvikkeista –hanke (1.5.2015 – 31.12.2017), luotsaa yrityksiä hyödyntämään sekä tutkimusta että savolaista alkutuotantoa terveellisten elintarvikkeiden tuotekehityksessä. Hankekumppaneina toimivat SavoGrow Oy, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Navitas Kehitys Oy. Hanke toimii läheisessä yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa tutkimuksen soveltamisessa ja tuotekehityksessä. Hankkeessa Ylä-Savon vastuuhenkilönä toimii Henri Huttunen, jonka erityisvastuualueena on kalatalouden kehittäminen. Huttusen toimisto sijaitsee Kiuruveden kaupungintalolla.

Henri Huttunen
Elintarvikekehittäjä
Savogrow Oy/Hyvinvointia elintarvikkeista -hanke
henri.huttunen(at)savogrow.fi
p. 0207 464 625