• Suomeksi
  • Svenska
  • In English
  • Po Rysski
  • Deutsch
  • Eesti keeles
- Tekstikoko + Tulosta
Etusivu / Ajankohtaista / Laajakaistaa kaikille -hanke

Laajakaistaa kaikille -hanke

Savon Kuidun marraskuun Uutiskirje 

-Rakentamisen tämänhetkinen tilanne
-Ensi vuoden rakentamissuunnitelma
-Inteno -kotipäätelaitteen kautta palvelut luoksesi valonnopeudella
-Kuukauden kysymys tietoturvasta
-Mihin palveluihin Sinä käytät valokuitua?

Savon Kuidun lokakuun Uutiskirje 102014.pdf 

Runkoreittikartta: Kiuruvesi eteläinen kartta 6 8 2014.pdf 

Lehdistötiedote 23.3.2012  (Savon Kuitu Oy)

Laajakaistaverkkosuunnitelma

Infoa laajakaistahankkeesta
Pohjois-Savon liiton sivuilta

Kaupunginhallituksen päätös 10.1.2011
(Laajakaistahankkeen toteuttajan ja tukisitoumuksen hyväksyminen)

Savon Kuitu Oy

Savon Kuitu Oy facebook

Valtioneuvosto teki 4.12.2008 periaatepäätöksen valtakunnallisesta laajakaistahankkeesta. Laajakaistalla tarkoitetaan tiedonsiirtoyhteyttä, joka mahdollistaa tietoverkoissa olevan aineiston ja palvelujen käytön nopeasti ja vaivattomasti. Suunnitelma on, että laajakaista toteutetaan valokuidun avulla. Kyse on investoinnista, jonka tekninen ja taloudellinen käyttöikä on kymmeniä vuosia. Tällä hetkellä arvioidaan, että valokuitu on ainoa tekniikka, mikä täyttää käyttäjien osalta nopeat laajakaistayhteyksien tarpeet pitkälle tulevaisuuteen. Toimivista ja riittävän nopeista tietoliikenneyhteyksistä on tullut tärkeä elinehto etenkin maatiloille ja haja-asutusalueilla toimiville yrityksille.

Tavoite on, että vuoden 2015 loppuun mennessä lähes kaikki (yli 99 % väestöstä) vakinaiset asunnot sekä yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden vakinaiset toimipaikat ovat enintään kahden kilometrin etäisyydellä 100 Mbit/s nopeudella toimivan yhteyden mahdollistavasta valokuituverkosta. Taajamiin teleyritykset rakentavat nopeat yhteydet markkinaehtoisesti. Näin saavutetaan noin 95 % väestöpeitto. Väestöpeiton korottaminen 99 %:iin edellyttää, että nopeat yhteydet rakennetaan haja-asutusalueiden kotitalouksien ulottuville osaksi julkisella tuella.

Liikenne- ja viestintäministeriön suunnitelma on, että nopean laajakaistan rakentamisesta 2/3 rahoitetaan julkisin varoin sinne, minne sitä ei markkinaehtoisesti synny. Julkinen tuki jakautuu valtion, kuntien ja EU:n kesken.